Hälsinge Stallsåpa

Hälsinge Stallsåpa

Nu är det hög tid att berätta mera om HälsingeStallsåpa. Den produkten har vi haft sedan lång tid tillbaka då sådana storheter som Svinten, Queen L, Ina Scot och Järvsöfaks blev schamponerade med den.
Vi lämnade sedan över försäljningen till en Grossist. De i sin tur sålde verksamheten och de nya ägarna gick i konkurs. Stallsåpan har sedan dess haft en tynande tillvaro då jag inte haft tiden att marknadsföra produkten.
Det ska det bli ändring på nu då HälsingeStallsåpa är en fantastisk produkt för alla hästar, stall och lädervaror.
Såpan säljs bl annat i en förpackning som går att hänga i duschspiltan oavsett om det handlar om trav eller ridhästar naturligtvis. Där är den lätt tillgänglig om Du vill schamponera hästen eller behandla karleder. Såpan rengör och återfettar huden.
Hela stallen blir ren med stallsåpan, kan fyllas i behållaren på högtryckstvätten för snabb dosering. Använd i tvättmaskinen, fungerar såväl till täcken och benlindor som till skinnskodda ridbyxor! Dosera direkt i trumman.
Ta sedan itu med allt läder, den flytande såpan rengör och återfettar så man inte behöver smörja lika ofta. Sadeltvålen är också ett bra alternativ vid lädervård.
Hunden mår bra av att få ett såpbad emellanåt. Det är många som säger att det ger viss effekt mot fästingar.
Hälsinge Stallsåpa är ett förtvålat fett ( tallolja, som är en biprodukt vid framställning av pappersmassa, den renas i ett destilleri och det är den renaste oljan jag använder när jag kokar såpa) Då såpan i sig är helt ren så behövs inga konserveringsmedel eller andra tillsatser, därför är såpa ett mycket bättre alternativ än alla schampon som är kallrörda blandningar av alla möjliga kemikalier och därför behöver konserveringsmedel.

Vi fick den stora äran att fotografera hos Backen Hästsportcenter, Delsbo.